Pogledajte Land Rover uspon 999 koraka koji izazivaju vrtoglavicu prema Kini's Heaven's Gate - Automobili - 2019

Anonim

Land Rover je započeo daleko od svojih početaka. Dok je počela izrada osnovnih komunalnih vozila, Land Rover sada više usredotočuje na luksuzne modele, i čini poticaj za elektrificiranje. Dakle, neko vrijeme, Land Rover mora podsjetiti ljude da nije samo još jedan proizvođač automobila.

Land Rover Range Rover Sport upravo se popeo do Nebeskih vrata, prirodnog kamenog luka na vrhu planine Tianmen u Kini. Land Rover tvrdi da je Range Rover Sport prvi SUV koji dopire do Nebeskih vrata. To nije iznenađujuće, s obzirom na činjenicu da zaista nema ceste do ovog orijentira. Put do Nebeskih vrata zapravo je stubište s koracima i nagib od 45 stupnjeva. Nadamo se da nijedan čovjek ne bi pokušao popeti se tim koracima kada se Range Rover Sport prošao kroz barijere.

Dovoljno je doći do koraka potrebnih pregovaranja o 99 uglova planine Tianmen. Također poznat kao "Dragon Road", proteže se za 11, 3 kilometara (7, 0 milja). Na kotaču je bio vozač vozača Ho-Pin Tung, koji je 24-satni Le Mansov klasični pobjednik na svom nastavku, a trenutačno je rezervni vozač za Jaguarov tim za Formula E. Nismo sigurni koliko su ta iskustva bila relevantna ovom konkretnom izazovu vožnje.

Vozilo za ovaj štos bilo je novi model hibridnog modela Range Rover Sport P400e, koji je u potpunosti bio zaliha, prema Land Roveru, iako s dodatnim gumama za off-road. P400e kombinira 2.0-litarski turbopunjeni četverocilindarski motor i električni motor. Zajedno su ocijenjeni s 400 konjskih snaga i 472 funti stopa momenta. Na ravnom terenu, Land Rover tvrdi da će P400e voziti 0 do 60 km / h za 6, 7 ​​sekundi.

Modeli poput P400e su budućnost Land Rover-a. Automaker i njegov brat Jaguar planiraju ponuditi hibridni ili električni pogonski sklop u svakom vozilu koje prodaju do 2020. godine. Predviđeni stroži standardi emisija uzrokuju slične planove drugim proizvođačima automobila. S takvim kaskadama, Land Rover nada se dokazati da će njegovi elektrificirani modeli ponuditi istu izvedbu kao i njihovi prethodnici. Jer, iako nijedan kupac vjerojatno neće voziti svoj Range Rover Sport do stubišta, kupci žele znati da to mogu.