Njemačka želi da se plin-powered automobili zabrane u Europi - Automobili - 2019

Anonim

Njemačka pojačava svoj pritisak za električna vozila (EV). Rano ovog ljeta, zemlja je donijela zakon koji zahtijeva da sve registracije automobila moraju biti nula emisija, što znači EV. Shvativši jedini način da se postignu ciljevi iz sporazuma o globalnom zagrijavanju u Parizu i dalje od zaustavljanja prodaje unutarnjih sagorijevanja u jednoj zemlji, Njemačka će sada podnijeti isti zahtjev za EV do 2030 za cijelu Europu, prema Electreku.

Njemačka je obećala smanjiti emisije ugljičnog dioksida za 80 do 95 posto do 2050. godine. Da bi se taj zadatak ispunio, novi registri automobila automobila na plin i dizel motor trebaju zaustaviti do 2030. Ako kampanja bude uspješna, vlada procjenjuje da će trebati oko 20 godina za postojeće automobile s unutarnjim izgaranjem kako bi se spustili s ceste.

Pored postavljanja granične vrijednosti za prodaju plina, u travnju je Njemačka uspostavila poticajni program za ubrzavanje proizvodnje i kupnje EV-a. Ključna značajka programa je poticajni program od 4 000 eura za ljude koji kupuju sva električna vozila. Poticaj je u obliku popusta od kupoprodajne cijene i plaća se izravno trgovcu. Ovaj je popust novac koji se plaća izravno i odmah, za razliku od poreznog kredita ili odbitka poreza.

Njemačka dva najveća proizvođača automobila, Daimler i Volkswagen, već su publicirali svoje strategije programa električnog vozila. Volkswagen je najavio da će do 2025. godine proizvoditi dva do tri milijuna EV-a godišnje, uključujući više od 30 novih "električnih vozila s isključenom baterijom".

U lipnju Daimler je obećao da će razviti ekološki prihvatljive dizajne za sve powertraine. Mercedes-Benz predstavio je sve-električni koncept Generation EQ SUV na 2016. pariškom sajmu automobila. EQ je prvi od mnogih modela koji će se graditi na Mercedesovoj novoj platformi posvećenom električnom automobilu.

Odluka o podizanju 2030. godine širom Europske banke o novim automobilima plina, objavljenom od strane Der Spiegela, korak je naprijed, ali ne nosi težinu zakona. Njemačka, međutim, ima utjecaj na Komisiji Europske unije sa sjedištem u Bruxellesu, što može potaknuti šire propise o širenju, što će zauzvrat olakšati takve zakone za njezine sastavne zemlje.