Kako izračunati cijenu kaska - Auto osiguranje - 2019

Anonim

Osiguranje novog automobila od oštećenja i krađe (CASCO) danas se koristi gotovo jednako često kao i CTP. Samo ovdje u različitim osiguravajućim društvima trošak takve politike varira. Da biste donijeli odluku o potrebi osiguranja automobila na kasko osiguranje, pokušajte sami izračunati cijenu osiguranja.

instrukcija

1

Pri izračunavanju CASCO politike razmotrite rizike koje želite osigurati. Ako je riječ o djelomičnom osiguranju, na primjer, samo protiv štete na automobilu, onda će to koštati manje od punog kompleksa za krađu ili oštećenje.

2

Također, na cijenu CASCO politike utječu tehničke karakteristike automobila: njegova marka, model, godina proizvodnje, veličina motora i konjska snaga. Što je noviji i snažniji automobil, to je viša cijena osiguranja. Također, od male je važnosti i procijenjeni iznos osiguranja koji se izračunava iz prosječne tržišne vrijednosti. Smanjenje ovog iznosa osiguranja donijet će vam popust na polisu.

3

Sljedeći korak, koji se uzima u obzir pri izračunima, je dob vozača koji će voziti vozilo. Također i njihovo iskustvo vožnje. Što je niža dob, to je osiguranje skuplje. Isto vrijedi i za iskustvo vožnje. Uz malo iskustva, trošak osiguranja može narasti za nekoliko tisuća rubalja.

4

Prisutnost deductible za osiguranje. Ako odaberete ovu opciju, pravila će se koštati manje. I što je manja, veća je franšiza. Vaša povijest osiguranja također utječe na cijenu police. Ako niste ušli u nesreću na vašem automobilu, onda imate priliku smanjiti troškove politike na 30%.

5

Također uzima u obzir mjesto na kojem obično imate automobil. Ako je u garaži, troškovi osiguranja su niži. Ako ste na ulici, dodajte još neke ukupne troškove. Konačni trošak politike sastoji se od svih tih parametara. Ako želite točno izračunati cijenu, nazovite osiguravajuće društvo i zatražite od stručnjaka iznos.

6

Iznos osiguranja (privremeni) možete izračunati na internetskoj stranici bilo kojeg osiguravajućeg društva na Internetu. Da biste to učinili, potrebno je samo odabrati kategoriju "kasko osiguranje" i unijeti sve predložene podatke koje imate. U pravilu, to je osnovno: marka i model automobila, godina proizvodnje, veličina motora, broj konja, regija ugovora, iskustvo i starost vozača. Nakon toga, sustav će izračunati približnu cijenu vašeg pravila.

7

Ako želite dobiti informacije o nekoliko osiguravajućih društava odjednom, obratite se specijaliziranim odjelima osiguranja. Tamo ćete izračunati prosječnu cijenu sveobuhvatnog osiguranja za nekoliko osiguravajućih društava i ponuditi najpogodniju opciju.