Kako otvoriti haubu Volvo - Popravak i servis - 2019

Anonim

Neugodna situacija kada je poklopac zatvoren i ne može se otvoriti, prije ili kasnije preuzima svakog vozača. Vlasnici Volvo automobila, kao i drugi vozači, po želji mogu sami otvoriti poklopac motora.

Trebat će vam

  • - džepna svjetiljka;
  • - dva dugačka odvijača.

instrukcija

1

Najprije uklonite pokazivač smjera. Budući da se oslanja na oprugu, oprezno podignite oprugu odvijačem i izvadite je iz držača. Ovaj postupak ni na koji način neće utjecati na ugradnju i sigurnost vaših prednjih svjetala.

2

Nakon uklanjanja opruge, odaberite za daljnji rad dva udobna odvijača maksimalne duljine. Da biste bolje vidjeli jezik dvorca, zasjajte svjetiljku u rupi namijenjenoj za pokazivač. Zatim umetnite odvijač tako da stoji na jezičcu za zaključavanje. Za uspješno otvaranje haube važno je točno pravac kretanja.

3

Čim osjetite da je odvijač dostigao svoj cilj, počnite djelovati na jezik pomicanjem pokreta. Imajte na umu da se obično lijevo zaključavanje otvara malo brže od desnog, iako ova značajka ovisi o podešavanju kabela. Učinite to sve dok se ne otvore obje brave.

4

Ako, međutim, niste uspjeli otvoriti poklopac na ovaj način, pokušajte ga podići ispred automobila (pogonite prednje kotače do nadvožnjaka) i odvijte dva vijka koja pričvršćuju donji poklopac na stupu upravljača. Nakon uklanjanja poklopca, skinite plašt kabela s nosača i odvojite kabel od poluge otvaranja poklopca. Zatim pažljivo uklonite kabel i uklonite ga sa svih bočnih nosača. Sada dolazi okretanje brave na poklopcu, koje morate skinuti odvijanjem vijaka za pričvršćivanje.

5

Nakon uklanjanja brave, odvojite kabel i njegovu ljusku od zasuna poklopca motora. Nakon toga možete jednostavno ukloniti kabel. Ugradite kabel strogo obrnutim redoslijedom od uklanjanja.

Obratite pozornost

Budite oprezni kada radite s odvijačem, jer niste izračunali silu pritiska, možete oštetiti vaš automobil.

Dobar savjet

Prije ponovnog zatvaranja poklopca, pazite da se zasun poklopca potpuno otvori s polugom za otvaranje.

  • kako otvoriti volvo