Kako kupiti motocikl na dražbi - Bicikli i skuteri - 2019

Anonim

Kupnja motocikla s aukcije je prilično profitabilan posao, jer uštedite oko trećine svojih troškova. A to je zbog činjenice da nije potrebno održavati osoblje, iznajmljivati ​​sobu i čuvati vozilo.

instrukcija

1

Odlučite koju vrstu motocikla želite kupiti. Napravite zahtjev u kojem detaljno navedite sve karakteristike i parametre "željeznog konja". Ako je dražba prikladna za vas, onda ste u "igri". Razumno je procijeniti svoj novac, jer je ponekad konačni trošak partije na dražbi nekoliko puta veći od početne ponude. Zapamtite da bilo koji ponuđač može ponuditi iznos koji će se ispostaviti da je barem jedna rublja više od one koju nudite, a onda će se smatrati pobjednikom.

2

Da biste sudjelovali u dražbi, morate izvršiti avansno plaćanje, čiji iznos određuje se pravilima svake dražbe zasebno. Ne brinite: ako ne dobijete ništa, onda će vam polog koji ste napravili biti vraćeni u cijelosti. Ali zapamtite da ako odbijete već obaviti kupnju, možete zaboraviti na plaćanje unaprijed. Taj novac će ići kao nadoknada za troškove koje će tvrtka imati kada će ponovno prodavati ovaj proizvod na dražbi.

3

Pričekajte dan aukcije i aktivno sudjelujte u njima. Međutim, ne zaboravite da rezultat dražbe nije uvijek pozitivan. Ako kupite motocikl na dražbi u inozemstvu i to učinite preko posredničkih tvrtki, zamolite ih da podignu ponudu i navedu ravnotežu u vašem smjeru prilikom licitiranja. Nadoknaditi im troškove.

4

Dan nakon dražbe bit će vam naplaćen trošak dostave. Platite ga što je prije moguće. Obično se daje trodnevno razdoblje. Motocikl se dostavlja u skladište, gdje se ponovno registrira, registrira. Ako "željezni konj" dolazi iz inozemstva, onda se taj proces odgađa, jer je potrebno proći carinsku kontrolu i izdati putovnicu (PTS). Potom se na vaše ime izdaje certifikat, a bicikl se prenosi na vaše korištenje.

Obratite pozornost

Također je moguće izračunati koliko je preostalo modela koji ćete kupiti. Što se događa nakon pobjede na aukciji? Nakon što je bicikl pobijeđen, plaćamo ga iz vlastitog računa, donosimo ga u Seattle i primamo dokumente za bicikl putem pošte. Ako naručite motocikl iz NPA dražbe, plaćanje se odvija nešto drugačije.

Dobar savjet

Pretplata je potrebna za potvrdu ozbiljnosti vaših namjera. Ako se predomisliš prije kupnje partije s dražbe - onda možeš zaustaviti pretragu i naplatiti uplaćeni iznos u cijelosti. U slučaju odbijanja motocikla iz bilo kojeg razloga, nakon što je kupljen, taj se iznos isplaćuje na dražbu kao naknada za troškove nastale kada je pošiljka prodana s dražbe.