Kako postaviti alarm na skuteru - Bicikli i skuteri - 2019

Anonim

S početkom proljetno-ljetne sezone mnogi ljudi izlaze iz garaža skutera ili motocikala, što može biti lak novac za otmičare. Za ozbiljnu zaštitu bolje je postaviti alarm na biciklu, koji radi na principu automobila, ali uzimajući u obzir specifičnosti prijevoza na dva kotača.

Trebat će vam

  • Odvijač Phillips, bočni rezači, električna traka

instrukcija

1

Za postavljanje alarma na skuter odaberite one koji su posebno dizajnirani za motocikle, skutere i motorne sanjke (StarLine Twage V5, Centurion Bike, Viper200). Takvi alarmi su izazvani šokom, imaju senzor pokreta i promjene u razini nagiba, blokirajući motor. Odaberite alarmni sustav s povratnom vezom i LCD zaslonom. Takvi alarmi šalju signal alarma na konzolu za alarm i možete vidjeti točno što se događa s vašim skuterom ili motorom.

2

Sada kradu motocikle s bilo kojom razinom zaštite. Otmičari jednostavno gurnu veliki automobil na motocikl, kao što je Gazela i kotrljaju motocikl uz ploču na dasci. Takve akcije traju manje od minute. Stoga, čak i uz najsofisticiraniji alarm ne ostavljajte skuter na ulici bez nadzora. A noću ga stavite u garažu ili na čuvano parkiralište. Ako je skuter popodne na ulici, pričvrstite ga posebnom bravom za drvo ili stup.

3

Pronađite mjesto za instaliranje jedinice za alarm i sirene. Uređaj se može sakriti ispod sjedala ili ispod prednjeg blatobrana.

4

Spojite žice alarma na standardni kabelski svežanj prema priloženom dijagramu. Na kabelskom svežnju se napaja, blokira starter ili paljenje, pokazivači smjera ili parkirna svjetla su spojena. Skretanje s prekidača ili svjetla. Žice su spojene lemljenjem, uvijanjem ili skupljanjem. Žice iz alarma pričvršćuju se na standardne žice s električnom trakom.

5

Osim alarma, možete instalirati mehaničke brave na upravljaču. Takve brave se također proizvode posebno za motocikle.

  • kako postaviti alarm na motociklu 2018. godine