Kako prebaciti kutiju - pogon - 2019

Anonim

Pravilno prebacivanje stupnja prijenosa na automobilu ključ je uspješne vožnje. "Mehanika" samo na prvi pogled izgleda teško. Ako vježbate, počet ćete mijenjati brzinu bez razmišljanja.

instrukcija

1

Ručni mjenjač Mehanički mjenjači imaju od 4 do 6 stupnjeva prebacivanja + stupanj prijenosa za vožnju unatrag.
Prva brzina (brzina) se aktivira tijekom vožnje. Da biste to učinili, stisnite kvačilo i okrenite gumb za prebacivanje ulijevo i gore.

2

Druga brzina je uključena pri ubrzanju do 30-40 km / h. Da biste ga omogućili, stisnite kvačilo i prebacite stupanj prijenosa od prvog prema dolje ulijevo.

3

Treći stupanj prijenosa uključen je pri brzini od 40-50 km / h. Stisnite kvačilo, prvo pomaknite ručicu mjenjača iz druge brzine u neutralni položaj, a zatim odmah desno i gore.

4

Četvrta brzina je uključena pri brzini od 60 do 80 km / h. Na nekim strojevima može se uključiti i do 100 km / h. Od trećeg stupnja prijenosa s pritisnutim kvačilom pomaknite ručicu mjenjača udesno.

5

Peta brzina je uključena pri brzini od 100 km / h. Iz četvrtog stupnja prijenosa, s pritisnutom spojkom, pomaknite ručicu prema gore u desno od trećeg stupnja prijenosa. Ako je nakon toga automobil imao ne-karakterističan zvuk, zujalo, to znači da ste peti stupanj pomešali s trećim. Pomaknite ručicu u neutralni položaj i ponovno uključite stupanj prijenosa.

6

Povratna brzina u većini automobila aktivira se kada se ručica pomakne iz neutralnog položaja s laganim pritiskom dolje, mnogo udesno i dolje. Na nekim modelima VAZ-a, stupanj prijenosa za vožnju unatrag se uključuje uz lagani pritisak prema dolje, lijevo, gore.

7

Automatska transmisija AKPP zgodan jer ne morate stisnuti spojku i prebaciti brzinu na vlastitu - automobil sve radi sama. Na početku kretanja, samo trebate prevesti ručicu u položaj D (pogon), otpustiti kočnicu i samu rolnu automobila. Za kočenje se koristi samo papučica kočnice. Ako trebate zaustaviti, morate premjestiti ručku u položaj P (parkiranje). Za uključivanje položaja stražnje brzine uključena je R.

8

Robotski mjenjač.
Relativno novija robotska kutija koja kombinira mehaničku kutiju i automatski stroj. Sam sustav prebacivanja izgleda kao automatski. Na volanu se nalaze posebni gumbi koji vam omogućuju da stroj prevedete u mehanički položaj.

  • kako uključiti stroj