Kako pokrenuti automobil "s potiskivačem" - pogon - 2019

Anonim

Ako vaš automobil ima mrtvu bateriju, a ne možete je pokrenuti na uobičajeni način - zamolite nekoga da vam pomogne gurati automobil kako biste ga pokrenuli "od tlačitelja ".

instrukcija

1

Pa, ako postoji još jedna osoba osim vas - dvoje ljudi koji guraju auto iza sebe - zamolite ih da gurnu i sjede za volan. Stavite automobil u neutralni položaj, okrenite ključ u kontakt bravu i započnite ubrzanje.

2

Nakon što automobil ode, stisnite kvačilo i, bez otpuštanja, uključite drugi stupanj prijenosa. Ostavite spojku pritisnutu, pričekajte dok automobil ne postigne malu brzinu, a zatim lagano otpustite papučicu spojke, lagano pritisnite papučicu gasa. Trebalo bi doći do malog pritiska, nakon čega će se motor pokrenuti. Ponovno stisnite kvačilo, pritisnite papučicu kočnice i zaustavite automobil .

3

Ako nema nikoga da vam pomogne, ali u isto vrijeme automobil je na cesti koja ima padinu, možete pokušati sami pokrenuti automobil . U tu svrhu uključite neutralni stupanj prijenosa i zakrenite ključ u kontakt bravu. Izađite iz automobila i pobrinite se da u istom smjeru nema automobila koji se kreću. Otvorite vrata na strani vozača i počnite pritiskati automobil jednom rukom za vrijeme vožnje.

4

Čim brzina automobila dosegne 10-15 km / h, skočite u sjedalo, stisnite kvačilo, uključite drugi stupanj prijenosa i lagano pritisnite papučicu gasa i skinite nogu s kvačila. Motor bi se trebao pokrenuti. Ne zaboravite stalno pratiti kočnice, tako da s oštrim ubrzanjem ne "uhvatiti korak" s pješacima, ogradama ili parkiranim automobilima.

Obratite pozornost

Tako možete pokrenuti samo automobil s ručnim mjenjačem!