Kako slikati motocikl - Bicikli i skuteri - 2019

Anonim

Slikanje motocikla je vrlo kompliciran proces koji profesionalci rade. Međutim, takva slika neće biti jeftina, tako da mnogi biciklisti sami oblače svoje bicikle. Da biste uspješno slikali, morate kupiti potrebne materijale i slijediti upute.

Trebat će vam

  • Boja, temeljni premaz, razrjeđivač, respirator, raspršivač, koža, lopatice.

instrukcija

1

Prvo, morate rastopiti poliesterski kit i brzo ga staviti na površinu motocikla . Ne smijete ga miješati u velikim količinama, jer inače ne možete imati vremena da ga primijenite i isuši. Najbolje je kiti u jednom potezu kako bi se izbjegle nepravilnosti na površini. Višak treba očistiti brusnim papirom. Prilikom nanošenja prvog sloja kita koristite velike abrazivne kože bez zaštite od vlage.

2

Zatim nanesite kožu -200, 240, a površina se obrađuje zajedno s vodom. Nakon što površina postane glatka, možete nastaviti s premazom. Tlo može biti jednokomponentno, poro-punjenje, jetkanje. Ako je zavarivanje izvedeno motociklom, onda to ne možete učiniti bez prajmera. Mora se razrijediti do tekuće konzistencije, tako da se može nanositi kao boja. Plus premaz je da se brzo suši. Ako se pri pritisku pištolja za brizganje ubrizgaju velike kapljice prajmera, i to neravnomjerno padne na površinu, tada se temeljni materijal također mora razrijediti. Prije primjene temeljni premaz mora biti odmašćen površinu motocikla . Prvi sloj se nanosi štedljivim premazom, a drugi nakon 15 minuta - jednokomponentni, treći - dvokomponentni. Nakon sljedećih 15 minuta morate primijeniti identifikator. Uz to, možete odrediti postojeće nepravilnosti na površini. Sljedeći dan nakon sušenja potrebno je ponoviti brušenje.

3

Nakon što je površina motocikla postala glatka i ravnomjerna, mora se utrljati, osušiti i zalijepiti s trakom za maskiranje na mjestima koja neće biti obojana.

4

Za bojanje motocikla, morate odabrati kvalitetnu boju, s cijelim setom - lak, otapalo, pigment, učvršćivač.

5

Prije nego počnete slikati, morate instalirati motocikl tako da mu se može pristupiti s bilo koje strane. Temperatura u prostoriji mora biti najmanje 20 stupnjeva. Dalje, morate pomiješati boju - prvo pigment: metalik, sedef ili akril. Prvi sloj se nanosi - pozadina, zatim - prirodna boja i lak.

6

Pigment se razrjeđuje prema uputama i nanosi tankim slojem na površinu motocikla . Prilikom nanošenja ovog sloja vrlo je važno prskati sve zavoje, uglove i otvore.
Nakon 15 minuta možete početi slikati cijelu površinu motocikla . Naneseni slojevi moraju biti najmanje tri. Nakon nanošenja boje (nakon 20 minuta) površina se može lakirati.

7

Ako nakon bojenja postoje mrlje i nepravilnosti, nakon tjedan dana možete polirati površinu.

Dobar savjet

Kada slikate motocikl, budite sigurni da koristite respirator i posebnu odjeću.