Kako instalirati stereo uređaj u automobilu - Rezervni dijelovi i uređaji - 2019

Anonim

Trenutno je jednostavno nemoguće predstaviti novi automobil bez dobrog audio i video sustava. Uostalom, za svakog vozača je od velike važnosti kakav će zvuk biti u automobilu, kao i kakvu kvalitetu se može postići prilikom slušanja i gledanja elektronskih medija. Zato želite sami instalirati stereo uređaj u automobilu, uz uštedu određene količine novca.

instrukcija

1

Glavni izvor električne energije u svakom auto-radiju je moderna baterija. To je ujedno i najvažnija opasnost za kvalitetu zvuka u automobilu i svim njegovim zvučnicima, osobito ako terminal "+" audio sustava dođe do "-" priključka za napajanje ili jednog od ostalih terminala na zvučnicima.

2

Da biste povezali automobil, morate pravilno spojiti "plus" i "minus" na akumulator automobila. Ali kada se povežete s njim, moći ćete dobiti maksimalnu zvučnu snagu zvučnika i odsutnost gotovo svih buka i smetnji u stereo zvuku u automobilu.

3

Najčešće se povezuje preko prekidača paljenja ili upaljača za cigarete. Osim toga, prilikom povezivanja, morate provjeriti je li pozitivni konektor žice samo bakar i nasukan, inače je buka u zvuku neizbježna. Također, takve žice treba koristiti s velikim poprečnim presjekom od 4 mm, a preporučena dužina žice treba biti što je moguće kraća.

4

Zatim, nakon odabira željene žice, trebate, na ukupnoj udaljenosti od 40-50 cm od pozitivnog priključka akumulatora, ugraditi poseban dodatni osigurač koji će zaštititi vaš radio snimač od pregrijavanja i loma. Ta žica mora imati dobru izolaciju, jer kada je spojena na negativni terminal može izazvati požar.

5

Polaganje iste minus žice treba izvesti bez različitih vrsta uvijanja i udaljenog položaja od potrošača energije. Spajanje pozitivnih i negativnih žica na auto-radio provodi se tek nakon spajanja zvučnika na automobil. Žice zvučnika također bi trebale biti dobro izolirane.

6

Pokušajte povezati auto-radio s baterijom samo kada su već priključeni svi zvučnici, a preostaje samo povezivanje auto-radija s glavnim plusom. Ako sve radite strogo prema ovom planu, onda će vam radio dugo posluživati, a zvuk će biti ugodno zadovoljan svojom kvalitetom.