Kako zavariti - Popravak i servis - 2019

Anonim

Postoje situacije kada je potrebno brzo eliminirati nevolje u obliku curenja spremnika plina, rupa u radijatoru, curenja u kanalizacijskim cijevima i mnogih drugih ekscesa. Da biste dobili osloboditi od tih problema može biti učinjeno "hladno zavarivanje". Ovaj materijal je sličan ljepilu na bazi epoksida.

Trebat će vam

  • Da biste koristili hladno zavarivanje, potrebno je dobiti hladno zavarivanje, aceton i brusni papir.

instrukcija

1

Idemo u auto i kupimo "hladno zavarivanje". Samo pitajte jednog od dobavljača, trebao bi znati. Prodavatelj će vam ponuditi, najvjerojatnije, nekoliko opcija odjednom. To mogu biti cijevi ili štrcaljke sa sredstvima ili "kobasicama" s konzistencijom poput gline. Izaberite onaj koji vam se sviđa, nakon slušanja preporuka zaposlenika. Obratite pozornost da se hladno zavarivanje mora prodavati u dvije komponente.

2

Potrebno je pripremiti površinu. Pretpostavimo da imamo rezervoar. Potrebno ga je potpuno osušiti. Sada očistite površinu rupe brusnim papirom. Ali neke hrapavosti i neravnine bolje će se ostaviti kako bi se osigurala najbolja adhezija (prodiranje i spajanje zavarivanja na danu površinu).

3

Sljedeća točka je odmašćivanje. Bolje je tretirati površinu acetonom ili benzinom. Ali u svakom slučaju, nemojte koristiti kerozin, to je mast. No kvaliteta naših "zavarivanja" ovisi o kvaliteti površine za odmašćivanje.

4

Sada morate pripremiti mješavinu ljepila. Pročitajte i slijedite upute. Izrežite ili iscijedite željenu količinu "zavarivanja" i pomiješajte s drugom komponentom. Smjesa bi trebala biti homogena. Tijekom miješanja, recimo malo topline - to je normalno.

5

Započnite zavarivanje. Nanesite ljepilo na površinu. Bolje je to učiniti što je brže moguće, jer se neki proizvodi brzo liječe. Sada pričekajte do punog "zavarivanja". Možete se založiti ili obojiti ako je potrebno.