Kako staviti šiljke na gumu - Popravak i servis - 2019

Anonim

Ako vam je žao zbog rastanka sa svojim željeznim konjem za vrijeme leda i snijega, rješenje je jednostavno - stavite šiljke na ljetne gume.

Naravno, morate uzeti stare gume, što nije šteta probiti. Nećete izvući šiljke iz njih. Iako, ako se povučete, guma više neće biti prikladna.

Uloga šiljaka će sami obaviti unaprijed kupljene vijke. Trebat će 500 komada (ili više, uzeti s marginom), a po veličini trebaju biti najkraće koje ćete naći. Da šiljci nisu bili jako oštri, otpada ih malo šmirgl papir.

Vijci ćete stegnuti odvijač, ali prvo morate odrediti gdje ih uviti. Da biste to učinili, uzmite šilo i probijte rupe u gumi izvana prema unutra. Za dobru vožnju na sredini gume, bolje je ne stavljati šiljke, ali onda će biti teže kočiti i ubrzati. Ako planirate voziti isključivo na nabijenom snijegu, šiljati u potpunosti. Na rubovima je bolje staviti trnje u 1, a na kontaktnoj površini 3-4 vijka.

Zatim ugasite gumu, na njoj ćete vidjeti tragove šila, uzmite odvijač i pričvrstite vijak u svaki od njih. Glavno je da se ispuzaju okomito na samu gumu. Pred-rupe se mogu podmazati motornim uljem kako bi se lakše uvijali klinovi.

Kako ne biste oštetili fotoaparat bez uvijanja gume, lijepite ga s nekoliko slojeva žbuke. Nakon toga pažljivo okrenite vrhove gume. Zimske gume spremne.

  • kako staviti zimske gume