Kako ukloniti mlaznicu - nepopularan - 2019

Anonim

Rastavljanje injektora je postupak koji mnogi vozači obavljaju samostalno, bez traženja pomoći od stručnjaka iz autoservisnog centra. Najčešće, potreba za uklanjanjem mlaznica nastaje kada je njihov rad nezadovoljavajući - u svrhu ispitivanja i, ako je potrebno, naknadne zamjene. Proučavajući upute i slijedeći sve upute, čak i osoba koja je prvi put popravila automobil, moći će ukloniti injektore.


  1. Da biste uklonili i provjerili mlaznice, trebat će vam par prikladnih odvijača (jedan od njih treba biti kratak, drugi dugačak) - uz njihovu pomoć moći ćete ukloniti razne zasune s kojima su pričvršćene mlaznice. Ako kasnije namjeravate ugraditi držače, morat ćete koristiti male kliješta s okruglim nosom ili duge pincete.

  2. Prvo morate odvojiti regulator praznog hoda (izgleda kao mala cijev s konektorom i dva priključka) iz svakog od priključaka. Konektor mora biti uklonjen i stavljen sa strane, tako da ga možete očistiti. Osim toga, morat ćete odvojiti tanku cijev za usisnu ventilaciju plinova kućišta radilice, inače može ometati vaš rad. Lako ga je pronaći - povezuje poklopac ventila s kućištem leptira za gas.

  3. Pažljivo uklonite sigurnosne kopče koje pričvršćuju sabirnicu za upravljanje mlaznicama - to je crna šipka koja je izravno postavljena iznad mlaznica i opremljena žicama i konektorima na obje strane. Uklanjanjem kvačica možete ukloniti gumu.

  4. Sada trebate ukloniti kopče koje drže mlaznice pričvršćene na razvodnik goriva. Ista traka za gorivo također je podložna demontaži (treba je vrlo pažljivo ukloniti, naizmjence podižući njezine krajeve). Budite spremni na činjenicu da će u vrijeme demontaže benzina teći iz gorivnog voda. Stoga se svi radovi moraju izvoditi kada je motor hladan, strogo je zabranjeno pušiti za vrijeme rada, - posljedice mogu biti najžalosnije.

  5. Nakon što se sve gore navedene manipulacije izvrše, dobit ćete pristup brizgalicama i moći ćete ih ukloniti, pomičući crijeva i žice u stranu. Ponekad, da bi izvukao mlaznice iz motora, morate napraviti ozbiljan fizički napor. Prilikom uklanjanja brizgaljki, pokušajte ne izgubiti gumene brtvene prstenove koji su na mlaznicama s obje strane.

  • sami uklonite mlaznice 2018