Kako skinuti ploču s instrumentima - Popravak i servis - 2019

Anonim

Ponekad je u postupku dijagnosticiranja ili otklanjanja raznih kvarova vozila potrebno ukloniti ploču s instrumentima. Rastavljanje armaturne ploče radi popravka ili zamjene smatra se problematičnim, pa ako se odlučite uzeti sami, budite spremni na činjenicu da morate potrošiti puno vremena. Ali ako nemate mogućnost ili želju da kontaktirate autopraonicu, možete pokušati ukloniti ploču s instrumentima vlastitim rukama.


  1. Prvo morate skinuti pretinac za rukavice na policama i rastaviti ploču s instrumentima. Okrenite matice pričvrsne ploče na ploču prostora motora, kao i samorezne vijke koji pričvršćuju ploču s instrumentima na poprečni nosač. Ne zaboravite odvojiti upravljačke kabele grijača. Također je potrebno demontirati stup upravljača (obično se s maticama pričvršćuje na sklop papučice i vijak na prijenosnik upravljača). Sklop papučice je uklonjen nakon što odvrnete četiri matice za zatvaranje ispod poklopca. Donje kućište štednjaka nježno uklonite, dok ne zaboravite nešto zamijeniti ispod radijatora grijača.

  2. Zatim morate ukloniti pepeljaru i osjetiti metalni držač kroz rupu. Povlačenjem, prvo možete ukloniti ploču s instrumentima, a zatim kromirani okvir pomoću odvijača. Sve radnje treba obaviti vrlo pažljivo i pažljivo, kako se ne bi oštetila krhka plastika. Sada je potrebno odvrnuti sve vijke koji drže šablone (obično ih nema više od šest).

  3. Šablone se mogu ukloniti tek nakon što je strelica uklonjena - prije nego je izvadite, potrebno je popraviti njezin položaj, na primjer, zapisati je u bilježnicu - inače je nećete moći staviti točno na isto mjesto. Međutim, ponekad se očitanja uređaja nakon uklanjanja i postavljanja natrag strelica još uvijek mogu razlikovati od stvarnih. Dakle, ne možete ukloniti ruku, ali jednostavno napravite utor na brojčaniku ispod njegove osi - na primjer, na dnu brojčanika. Nakon toga možete je ukloniti jednostavnim povlačenjem. Uklanjanjem bočnih šablona, ​​pokušajte ne savijati strelice pokazivača. Općenito, ovaj postupak traje ne manje od pola sata.